Camping

Camping Birkenstrand Wolfgangsee

Camping Kamperen Tent

Camping Birkenstrand bevindt zich tussen de plaatsen Sankt Gilgen en Abersee, aan de zuidelijke kant van de fraaie Wolfgangsee.

Ruime staanplaatsen met goede en schone faciliteiten

Deze kampeerplaats is geopend van 1 april tot en met 30 oktober. Je vindt hier 110 staanplaatsen, waarvan een gedeelte in de schaduw ligt. Deze Oostenrijkse camping ziet er netjes uit. De ondergrond bestaat uit gras en de plekken op het kampeerterrein zijn ruim te noemen en duidelijk gemarkeerd. Ook het sanitair is schoon en de faciliteiten zijn goed bijgehouden. Een favoriet bij veel kampeerders op deze camping aan de Wolfgangsee zijn de regendouches met warm water.

Op de staanplaats is een rioolaansluiting en wateraansluiting aanwezig, stroom, tv-aansluiting en het gebruik van wifi is gratis. Daarnaast vind je op Camping Birkenstrand Wolfgangsee een ontspanningsruimte, wasmachines, droger, droogruimte en kookfaciliteiten.

Kiosk, pizzeria en restaurants

Er is geen restaurant op het kampeerterrein van Camping Birkenstrand aanwezig, maar in de kiosk kun je wel diverse producten aanschaffen en je kunt afhaalpizza’s meenemen van de pizzeria. Indien je per se in een restaurant wil eten, dan verdient het de aanbeveling om naar een van de nabijgelegen restaurants te gaan of naar Abersee of St. Gilgen te rijden. Beide plaatsen liggen ongeveer vijf kilometer verderop.

Kinderen op de camping

Voor ouders is het strand bij de camping een goede plek, aangezien de oever hier heel langzaam afloopt, het duurt daarom wel een tijd voordat het water echt diep wordt. De kinderen zullen ook plezier beleven op de speelplaats van de camping.

Mogelijkheden in de buurt van Camping Birkenstrand

Deze camping aan de Wolfgangsee is een ideale uitvalsbasis voor tripjes naar onder andere Salzburg en Bad Ischl. Ook actieve reizigers komen hier aan hun trekken, zo zijn er diverse wandelroutes en fietspaden in de omgeving en voor waterskieen, windsurfen, vissen, varen en snorkelen kun je in het kristalheldere water van de Wolfgangsee terecht.

Andere recreatiemogelijkheden in een straal van 5 kilometer rond de kampeerplaats zijn onder andere tennisbanen, openlucht zwembad, minigolf en paardrijden.

Hotels en vakantiehuizen Wolfgangsee

Wil je toch liever in een vakantiehuis of een hotel aan de Wolfgangsee? Deze prachtige regio heeft hiervoor ook verscheidene mogelijkheden. Bekijk de opties op onze Hotels en Vakantiehuizen – pagina’s.

Tags