Bezienswaardigheden

Arboretum in St.Gilgen

Arboretum St. Gilgen Wolfgangsee

Het Arboretum in St. Gilgen aan de Wolfgangsee is een interessant uitstapje voor jong en oud, waarin je de verscheidenheid van het bos leert kennen.

Loop door de toppen van de bomen

Op een oppervlakte van ongeveer 1 hectare vind je in Abersee verscheidene bomen en struiken in hun natuurlijke omgeving en in het Arboretum ervaar je een bijzondere belevenis. Je leert over meer dan 60 planten-, boom- en struikensoorten, verkent tijdens een tour de toppen van de bomen op een hoogte van ongeveer zes meter waarbij al je zintuigen geprikkeld worden en komt meer te weten over het leven in een moeras door over een steiger van een moerasvijver te lopen.

Arboretum voor jong en oud

Zowel kinderen als ouders komen van alles te weten over eco-systemen, de duurzaamheid rondom de Wolfgangsee, de verscheidenheid van de natuur in deze Oostenrijkse regio, de levenscyclus van de flora en fauna en meer! Zo loop je tijdens de Arboretum-toch onder andere langs de bomen van eikenbossen van de Europese laaglanden, de gemengde Edellaubwouden en de sub-alpine bergbossen. Via interessante informatieborden kom je op een leuke manier veel meer te weten over de planten- en dierenwereld aan de Wolfgangsee.

In het paviljoen van het Arboretum in St. Gilgen kom je veel te weten over de natuurbehoud-activiteiten en hoe de natuurlijke hulpbronnen worden beheerd.

Openingstijden en entree Arboretum

Het Arboretum aan de Wolfgangsee is het gehele jaar geopend en is gratis te bezoeken.

Andere bezienswaardigheden aan de Wolfgangsee

Een bezoek aan het Arboretum is tijdens een dag ook goed te combineren met een van de andere bezienswaardigheden aan de Wolfgangsee, zoals bijvoorbeeld het Dorf der Tiere in Abersee.