Bezienswaardigheden

Schafbergbahn Sankt Wolfgang

Schafberg Bahn St Wolfgang Oostenrijk

De Schafbergbahn van Sankt Wolfgang is sinds 1893 in bedrijf en is de steilste tandradbaan van Oostenrijk. De rode trein neemt je mee naar de top van de Schafberg op 1783 meter.

Schafbergbahn – ook geliefd bij wandelaars

De historische stoomlocomotieven behoren tot de oudste locomotieven ter wereld die nog operationeel zijn. Maar ook een rit met een van de moderne locomotieven is zeker een aanbeveling waard

De treinreis met de Schafbergbahn duurt ongeveer veertig minuten, is 5,85 kilometer lang en biedt veel afwisseling qua uitzichten en natuur. Als je bij de top aankomt, vind je daar een restaurant met terras met een fraai uitzicht over drie meren: de Attersee, Mondsee en Wolfgangsee.

De Schafbergbahn is ook een geliefd transportmiddel voor wandelaars. Vanaf de top van de Schafberg zijn er diverse wandelingen te maken. Daarnaast boeken wandelliefhebbers ook regelmatig een enkele reis. Ze wandelen dan zelf naar de top en gaan dan met de trein terug, of andersom: met de Schafbergbahn naar het hoogste punt en dan wandelend terug naar Sankt Wolfgang aan de Wolfgangsee.

Webcam Schafberg

Ben je benieuwd hoe het er op de top van de Schafberg uitziet? Wil je graag weten wat de weersomstandigheden op de top van deze berg? Bekijk dan de webcam van de Schafbergspitze!