Bezienswaardigheden

Heimatkundliche Museum Sankt Gilgen

St Gilgen Wolfgangsee Bergen Panorama

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het culturele erfgoed van St. Gilgen, is het Heimatkundliche Museum Sankt Gilgen een prima bestemming om te bezoeken.

Geschiedenis en cultuur aan de Wolfgangsee

Het Heimatmuseum is gevestigd in een historisch gebouw in de buurt van het Rathaus en de Mozartbrunnen-fontein. Het biedt de bezoeker een schat aan informatie en bronnen. Het Heimatmuseum beschikt over onder andere zeldzame boeken, documenten en foto’s over de geschiedenis en cultuur van de stad aan de Wolfgangsee.  

Een kijkje in het leven

Daarnaast vind je in het Heimatkundliche Museum St. Gilgen diverse goed bewaard gebleven objecten die de geschiedenis vertellen over traditionele ambachten in deze Oostenrijkse regio, historisch meubilair en huisraad, religieuze figuren en meer. De tentoongestelde stukken zijn zijn informatief en bieden een kijkje in het leven van de mensen in St. Gilgen aan de Wolfgangsee door de eeuwen heen.

Het Heimatmuseum beschikt ook over een cadeauwinkel, waar je traditioneel handwerk, boeken over de geschiedenis en cultuur aan de Wolfgangsee en andere souvenirs kunt kopen.

Openingtijden Heimatkundliche Museum St. Gilgen

Het Heimatmuseum in St. Gilgen aan de Wolfgangsee is geopend van 1 juni tot en met 30 september, van dinsdag tot en met zondag. Het museum opent haar deuren van 10:00 tot 12:00 uur en van 15:00 tot 18:00 uur.