Dorpen

Strobl aan de Wolfgangsee

Strobl Wolfgangsee Salzkammergut

Strobl aan de Wolfgangsee is een middelgroot dorp met ongeveer 3.500 inwoners. Het is een populair vakantieoord met prima hotels, vakantiehuizen en moderne faciliteiten aan de oostelijke kant van de Wolfgangsee in de Oostenrijkse regio Salzkammergut.

Historie Strobl aan de Wolfgangsee

Strobl dankt haar naam aan de Strobl-familie, die door de eeuwen heen een voorname plek inneemt in de geschiedenis van dit bekende Oostenrijkse vakantieoord. Het wapenschild van het dorp herinnert je ook aan deze koopmansfamilie. In 1593 werd Strobl voor het eerst genoemd in een officiële oorkonde, hetgeen kwam door Hanns Strobl, die destijds rentmeester was en een herberg op deze plek aan de Wolfgangsee bezat. Alhoewel het bezit van de Strobl-familie later in andere handen overging, stond dit dorp aan de Wolfgangsee, destijds nog Abersee genoemd, voor de lokale bevolking bekend als Strobl. De naam Strobl betekent overigens ‘de onverzorgde man’, een naam die in het Zuiden van Duitsland en Oostenrijk overigens heel gewoon was.

Vanaf de middeleeuwen tot en met de zeventiende eeuw was Strobl in Oostenrijk een geliefde plaats voor pelgrims. Vanwege de Habsburgse familie nam de populariteit van het nabijgelegen Bad Ischl toe en daarmee nam de interesse in Strobl aan de Wolfgangsee ook toe.

De periode na de Tweede Wereldoorlog was een belangrijke tijd voor Strobl, het dorp ontwikkelde zich in rap tempo vanwege het toenemende toerisme. Het dorp aan de Wolfgangsee werd geliefd en is nog altijd zeer populair vanwege het natuurschoon, de Postalm dat een goed skigebied is voor de gehele familie en het meer waar tijdens zomer veel aan watersport wordt gedaan.

Bezienswaardigheden Strobl

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Strobl aan de Wolfgangsee is de rooms-katholieke parochiekerk. Dit fraaie historische gebouw is sinds 1857 een parochiekerk, behoort tot het aartsbisdom Salzburg en is met recht aangemerkt als een beschermd monument.

In het volksmuseum Abersee Lipphaus kom je van alles te weten over de lokale geschiedenis van Strobl. Het is een authentiek gebouw, dat tot 1977 nog bewoond werd. Stap voor stap is de collectie van dit museum aan de Wolfgangsee uitgebreid. Een ander museum dat een bezoek waard is, is de Deutschvilla, waar hedendaagse kunst wordt tentoongesteld.

Op de Laimeralm is het mogelijk om de almhut uit de 17e eeuw te bekijken, terwijl op de Postalm de Postalm-kapel een juweeltje is in een prachtige omgeving, waar veel wandelaars een kijkje nemen. Vanaf de zonnebedden in Strobl die de vorm hebben van een waterlelie of de bedden die op vissen lijken heb je een prachtig uitzicht over de Wolfgangsee.

Kleefeld Wildpark is het wandel- en klimparadijs bij Strobl. In dit interessante dierenpark vind je diverse dieren uit de alpen, van wollige varkens tot steenbokken en van edelherten tot berggeiten. Daarnaast heeft Kleefeld Wildpark ook forellenvijvers.

Activiteiten Strobl aan de Wolfgangsee

Voor de actieve vakantieganger is er in Strobl genoeg te doen! De watersportliefhebber kan er terecht om in de Wolfgangsee te zwemmen, vliegvissen, snorkelen, duiken, waterskiën, zeilen, surfen, kanoën en kajakken.

Rondom de Wolfgangsee en in de bergen rondom Strobl, waaronder de Laimeralm en Postalm, kan er uitstekend gewandeld worden, terwijl er voor de klimmers uiteraard ook mogelijkheden zijn. Fietsers kunnen terecht op de bewegwijzerde fietspaden en mountainbikeroutes, waarbij er fietsroutes zijn voor zowel beginnende fietsers als ervaren fietsende vakantiegangers.

In de winter is Strobl voor skiërs en snowboarders ook een prima bestemming. Op de pistes in de buurt van deze populaire plaats in Oostenrijk kan er naast deze twee activiteiten, ook gelanglauft worden en kan je met de slee naar beneden.

Winkelen in Strobl

In Strobl vind je diverse winkels, van een slager tot en met een bakkerij en winkels waar je lokale biologische producten kan kopen. Elke vrijdag kun je de boerenmarkt van Strobl bezoeken, waar lokale bedrijfjes fruit, groente, kaas, vleeswaren, jam en schnapps verkopen.

Hotels en Vakantiehuizen Strobl aan de Wolfgangsee

Op zoek naar een leuk en goed hotel of vakantiehuis in Strobl? Er is in deze plaats aan de Wolfgangsee voor iedere reiziger en voor ieder budget wel iets te vinden, van luxe hotels tot aan pensions en vakantiehuizen.