Bezienswaardigheden

Schwarzensee – prachtig bergmeer

Schwarzensee Oostenrijk

De Schwarzensee is een bergmeer in de buurt van St. Wolfgang aan de Wolfgangsee en een populaire bestemming voor wandelaars.

Schwarzensee bij de Schafberg

De Schwarzensee bevindt zich aan de zuidelijke kant van de Schafberg op een hoogte van 716 meter. Dit meer, dat zich tussen de Mondsee, Attersee en Wolfgangsee bevindt, heeft aan de noordelijke kant steile rotsen, de zuidelijke kant van de Schwarzensee is vlak. Het meer is 400 meter breed en 1,35 kilometer lang, met een oppervlakte van 48 hectare. Gemiddeld is de Schwarzensee 27 meter diep, maar op het diepste punt is er een diepte gemeten van 54 meter.

Natuurgebied en zwemmen

Dit meer in de Salzkammergut is een officieel natuurgebied en de kwaliteit van het water van de Schwarzensee is zeer goed. Ook de kwaliteit van het zwemwater is van het hoogste niveau. Aan de westelijke kant van het bergmeer zijn er verscheidene mogelijkheden om te zwemmen. Het is ten strengte verboden om te varen in de Schwarzensee.

Wandelen bij de Schwarzensee

De Schwarzensee is een geliefde bestemming voor wandelaars. Er leiden diverse paden naar onder andere Mönichsreith, Aschau en St. Wolfgang, naar de top van de Schafberg, via de Burggrabenklamm naar Burgbachau en over de Lasseralm naar Burgau.

Bereikbaarheid

Je bereikt de Schwarzensee vanaf Strobl aan de Wolfgangsee via het dorpje Russbach. Er zijn in de buurt parkeermogelijkheden en er is ook plek waar je kunt uitrusten en verfrissingen kunt aanschaffen.