Wolfgangsee Blog

Schapenkaas uit Wolfgangsee wint prestigieuze prijs

Schapenkaas Wolfgangsee

De familie Eisl aan de Wolfgangsee in de regio Salzkammergut heeft de ‘Goldenen Käseharfe’ gewonnen op de grootste kaastest in Duitsland.

De kaastest van Verbandes der handwerklichen Milchverarbeiter e.V. (VHM) is de grootste kaasproeverij in Duitsland en eenmaal per jaar kan men kaasspecialiteiten laten meedingen in een proeverij, die ook voor het publiek toegankelijk is. De kazen worden onderworpen aan een zeer strenge inspectie van een jury van gerenommeerde kaas-experts. Tijdens deze happening in de Duitse stad München deden dit keer 128 kazen mee. De beste drie kazen worden geëerd met een gouden, zilveren en bronzen kaasharp.

De familie Eisl van Seegut Eisl aan de Wolfgangsee wist zowel de jury als het publiek te overtuigen met hun Wolfgangsee Knoflook Schapenkaas en deze smakelijke kaas werd uitgeroepen tot beste kaas en daarmee won de Oostenrijkse familie uit de regio Salzkammergut de gouden kaasharp.

Sepp en Christine Eisl produceren al meer dan dertig jaar l biologische schapenmelkspecialiteiten in hun eigen boerderij op de Seegut Eisl. Tot hun assortiment aan schapenmelkproducten behoren onder andere schapenmelk-ijs, yoghurt en roomkaas.

(Bron: Salzburger Nachrichten)